30
jan.

Bay of Islands

Het deel van Nieuw Zeeland dat ik nog niet heb bezocht ligt ten noorden van Auckland en voor deze reis heb ik gekozen mee te gaan met Kiwi Experience. Ik was wel nieuwsgierig hoe het zou zijn met zo'n groepsreis en het beviel me erg goed, al was ik ook blij dat ik de rest van Nieuw Zeeland anders heb verkend.

Maar ik ben dus naar de Bay of Islands gegaan. Een gebied met 144 eilanden in een grote baai, waar het echt genieten was. Zuidelijk halfrond, dus hoe noordelijker je gaat, des te warmer het wordt. Veel van Kiwi Experience bleven maar 2 a 3 dagen, maar zelf heb ik er voor gekozen 5 dagen te blijven. Ten eerste wilde ik de trip ook naar Cape Reinga, het meest noordelijke puntje, maken. Onderweg hebben we meerdere bezienswaardigheden aangedaan en de hoogtepunten waren toch wel Cape Reinga en sandboarden! Op de Cape kon je namelijk goed zien hoe de twee oceanen daar elkaar ontmoeten en je ziet gewoon echt een lijn van kleurverschillen in het water. Erg bijzonder! Op de terugweg, vlak voor 90 Mile Beach, zijn we wezen sandboarden, wat ook erg gaaf was. Met een bodyboard de duinen zo'n 400 meter opklimmen en dan met een noodgang naar beneden. Dat deden we dus meerdere keren!

De volgende dag ben ik met een overnight cruise meegeweest. Op aanraden van Jonathon en m'n ouders heb ik hiernaar gezocht en Rock the Boat had hierbij de beste aanbieding. Tijdens de 22 uur durende tocht heb je namelijk de kans om te gaan kayakken, zwemmen, vissen, snorkelen, wandelen op een van de eilanden, poolen, of gewoon lekker te chillen aan de bar. Mijn hoogtepunt hiervan was echt het 's nachts kunnen zwemmen tussen de phosphorescense. Dat zijn een soort algen die 's nachts oplichten bij verstoring van het water en dat ziet er echt ongelooflijk gaaf uit om onder water doorheen te zwemmen! Deze boottocht is echt een aanrader voor wie deze kant op komt..