19
dec.

Milford Sound

Vertrokken uit Oamaru en op weg naar de Milford Sound. Een van de mooiste lokaties in Nieuw Zeeland. In de hele bergachtige kust in het zuidwesten van het zuidereiland zijn meerdere inhammen, waarvan de Milford Sound er een is. Bereikbaar via een enkele weg van 120 km vanuit Te Anau, waar je toch meer dan 2 uur reistijd voor moet rekenen; erg bochtig, langs de bergen, door de bergpassen, maar ook een lange tunnel om uiteindelijk op de plek aan te komen.


Vanuit Oamaru bleek het een lange route, waarop teveel te zien was onderweg, waardoor we uiteindelijk hebben gekozen op Cascade Creek te overnachten, een bergweide naast een meertje.

De volgende dag natuurlijk door naar Milford Sound en wij hebben gekozen deze te verkennen met een kayak. Met een speedboot zijn we zo'n 12 km verderop naast een waterval afgezet en dan maar terugpeddelen...

De dag erna hebben we de wandeling naar Lake Marian gedaan. De eerste wandeling met z'n 5en en het bleek vooral een pittige voor mijn ouders. Natuurlijk wel volledig afgerond en tussendoor ook een duik in het ijskoude bergmeer genomen. Heerlijke afkoeling voordat we weer aan de terugtocht begonnen.

10 jan. 2014, 08:44
Michel
Schitterend! :)