11
jan.

Mountainbiken

Na een rustige week terug in Auckland ben ik op vrijdag naar Jeff in Rotorua gereisd. Jeff is de broer van Jonathon en tijdens de bruiloft ben ik er achter gekomen dat hij ook gek is op mountainbiken en dat Rotorua het mountainbike Walhalla van Nieuw Zeeland is. Een hele goede reden om nogmaals naar Rotorua te gaan.


We hebben voor 2 dagen een mountainbike gehuurd en een pas om de shuttlebus een aantal keer te gebruiken. Met die shuttlebus wordt je een eind naar boven gebracht en kan je een van de ruim 50 verschillende tracks kiezen, verschillend van Grade 2 tot 5, waarbij Grade 4 toch al wel als advanced wordt gezien.. Al deze tracks komen samen tot een totaal van boven de 100 km, dus na 2 dagen heb ik nog lang niet alles gehad. Al die downhill tracks, grote drops en jumps zorgden voor genoeg uitdaging en daarbij ben ik maar 5x gevallen of gewoon over m'n stuur gevlogen.. Schaafwonden schoonvegen en door!

Ik heb me er zeer goed vermaakt en het is zeker één van de tips voor iedereen die Nieuw Zeeland gaat bezoeken (en tenminste een paar keer op een mountainbike heeft gezeten..)