15
jan.

Tongariro Crossing

Na een paar mooie dagen in Rotorua ben ik doorgereist naar Taupo. Nogmaals een bezoekje gedaan aan de Huka Falls, maar ditmaal te voet en via de Huka Falls Walkway, welke ook langs de Hot Water Springs gaat. Zelfs op een warme dag is het best lekker daar even uit te rusten.


Maar dat was niet de reden voor het bezoek aan Taupo. Ik verblijf hier namelijk 2 dagen om de Tongariro Crossing te kunnen doen. Deze hiking track van een kleine 20 km staat bekend als één van de mooiste one-day-walks van Nieuw Zeeland (en wellicht zelfs ter wereld). Deze stond al even op mijn verlanglijstje en het is gelukt. Naast mountainbiken in Rotorua moet deze ook echt op de NZ-to-do-list komen!

Ik zal met een aantal foto's een beeld proberen te geven van de wandeling, maar waarschijnlijk geven ze het beeld nog niet goed weer. Je ziet in ieder geval zoveel verschillende omgevingen en landschappen. De flinke hoogteverschillen geven ook hele mooie uitzichten, al zijn ze wel behoorlijk zwaar. Ik heb ook geprobeerd nog Mt. Ngauruhoe te beklimmen, maar halverwege helaas af moeten breken. Het ging mij gewoon teveel tijd kosten om boven te komen, want m'n benen waren nog steeds wel wat verzuurd van het mountainbiken, en het is wel zo fijn met de pendelbussen mee terug te kunnen!

Wat mij trouwens ook erg opviel waren de grote hoeveelheden mensen op de track. Ik had wel verwacht altijd mensen te kunnen zien op de track, maar niet tientallen rondom me heen en wetende dat er wel een paar honderd rondliepen.